TET Talks

TET - René Peters (TNO)
15 maart 2023
René Peters van TNO pleit voor ‘Green meets Industry’. Gebruik de oude infrastructuur en industrie om de transitie te maken naar duurzame energie.
TET - Annemarie Manger (Tata Steel)
3 februari 2022
Tata Steel besloot om in plaats van CO2 af te vangen en op te slaan over te stappen naar een waterstof-route. Groen staal in een schone omgeving. Zo werd project Heracless geboren. Vrij naar de Griekse mythische figuur Herakles.
TET - Daan Reitsma (Zaanstad Maakstad)
3 februari 2022
De 15 grootste industrieën in de Zaanstreek hebben zich eind 2020 verenigd in Zaanstad Maakstad. Momenteel neemt deze industrie 30% van de energiebehoefte in het NZKG voor haar rekening.
TET - Marcel Galjee (HyCC)
3 februari 2022
Marcel Galjee neemt ons mee in het proces om veilige, betrouwbare en betaalbare groene waterstofoplossingen te bieden om grote industrieën koolstofarm te maken.
TET - Chris van der Zande (AMA)
1 juli 2021
Chris van der Zande, nam de kijkers mee in het proces van de bouw van de eerste geavanceerde biobrandstof-fabriek die niet-recyclebaar afval zal omzetten in geavanceerde methanol.
TET - Joost Brinkman Synkero
23 april 2021
Start-up Synkero gaat in Westpoort een fabriek bouwen voor de productie van synthetische duurzame kerosine. Op locatie ligt al een kerosine-pijplijn die naar Schiphol leidt.
TET - Ramon Ernst (H2A)
23 april 2021
Port of Amsterdam, Evos, Electriq Global, Hydrogenious en Hysilabs slaan de handen inéén om de haalbaarheid te onderzoeken van het importeren en opslaan van waterstof op industriële schaal.