Projecten bij Tata Steel

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Bij Tata Steel nemen ze onze rol in het bereiken van de klimaatdoelstellingen serieus. Samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven werken ze samen aan duurzame oplossingen. Lees hieronder meer over de projecten van Tata Steel.

1. Hermes

Wat is het?

Een fabriek voor groene waterstof. Nouryon, Tata Steel en Port of Amsterdam onderzoeken de vestiging van een 100 MW waterstoffabriek  in IJmuiden op het terrein van Tata Steel. Hiermee kan met duurzame elektriciteit  tot 15.000 ton groene waterstof per jaar worden gemaakt. In dit proces wordt ook zuurstof geproduceerd. 

Wat heeft het project nodig?

Investeringsbeslissing

Wat is de opleverdatum?

20242. Hisarna


Wat is het?

De eerste volwaardige industrial plant voor demonstratie van Hisarna technologie (ijzermaaktechnologie), 1 miljoen CO2-afvang gereed voor opslag (CCS).

Wat heeft het project nodig?

Om dit mogelijk te maken is een CO2-net (Athos) en waterstofinfrastructuur in het gebied nodig.

Wat is de opleverdatum?

Gereed in 20323. Everest fase 1 en 2


Wat is het?

Eerste industrial scale CCU bij een staalfabriek. Er is een pilot nodig om techniek te valideren. Let op: Everest Fase 1 en 2 zijn twee aparte projecten waarover separate besluiten worden genomen.

Wat heeft het project nodig?

Athos, SDE+, innovatiefonds

Wat is de opleverdatum?

Gereed in 2032