Greenergy

De biodieselfabriek aan de Amerikahaven, die naast het terrein van Oiltanking staat, is in 2010 gebouwd voor productie van biodiesel uit zogenoemde eerste generatie plantaardige olie en is nooit in productie geweest door veranderde marktomstandigheden. Greenergy heeft reeds twee grote, biodieselfabrieken in de UK (Immingham and Teesside) die door het bedrijf eerder omgebouwd zijn van eerste naar tweede generatie biodieselfabriek. Daarmee is Greenergy de grootste producent van tweede generatie biodiesel in Europa.

 

Wat is het?

Greenergy heeft de fabriek omgebouwd om uit afvalvetten en -olie tweede generatie biodiesel te kunnen produceren en tevens de capaciteit uitbreiden.

Oiltanking zal de op- en overslag van grondstoffen en producten voor Greenergy verzorgen. De ingebruikname van de biodieselfabriek betekent meer dan een verdubbeling van de totaal in de Amsterdamse haven geproduceerde biodiesel en betekent dus een grote stap in de ambities van de Amsterdamse haven om circulaire bedrijvigheid én ladingstromen verder te ontwikkelen.

Wat is de opleverdatum?

Sinds 01-04-2020 is de fabriek operationeel