TET: stap aan boord in de wereld van nieuwe energiedragers

Waterstof en alternatieve brandstoffen hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De afgelopen maand vond zelfs een KLM-vlucht plaats met deels synthetische kerosine, gemaakt uit groene waterstof. Ook hebben Port of Amsterdam, Evos, Electriq Global, Hydrogenious en Hysilabs de krachten gebundeld in H2Gate.

Hoog tijd om deze nieuwe energiedragers onder de loep te nemen tijdens de online TET op vrijdag 23 april aanstaande.

 

#TET1 H2GATE

Ramon Ernst managing director van EVOS neemt ons mee in de ambitie om 1 miljoen ton groene waterstof te importeren in de Amsterdamse haven. EVOS is, net als de rest van de energieopslag sector in de Amsterdamse haven, expert in het op- en overslaan van grote hoeveelheden energieproducten. Zij gaan de technische en commerciële haalbaarheid onderzoeken van het importeren en opslaan van waterstof op industriële schaal. Ook werken de partijen gezamenlijk aan een blauwdruk voor een import-, opslag-, distributie- en handelshub.

Call for a action: Hoe schaal je op naar een internationale toeleveringsketen voor waterstof op commerciële schaal?

#TET2 Synkero

Vervolgens stappen we aan boord bij Joost Brinkman, managing director van Synkero. Hij neemt ons mee in het productieproces van synthetische kerosine. Deze zogenoemde

‘e-fuel’ wordt gemaakt met behulp van groene waterstof en CO2. Synkero gaat in samenwerking met SkyNRG, Schiphol en KLM vanuit waterstof en hergebruikte CO2 jaarlijks zo’n 50.000 ton duurzame vliegtuigbrandstof produceren. De fabriek komt in de Amsterdamse haven te staan van waaruit nu al via Oiltanking een kerosinepijplijn naar Schiphol loopt. Zo benutten we bestaande infrastructuur voor nieuwe energie. 

Call for action: Hoe gaan we als overheden en industrie samen zorgen dat deze nieuwe fabriek een vliegende start maakt?

Q&A en netwerken

Mocht u een vraag willen stellen aan de sprekers, stuurt u deze dan voorafgaand aan Giulietta Cohen. Ook bent u tijdens de online netwerkbreak ook in de gelegenheid om uw vragen zelf te stellen in break-out rooms van Teams. 

Algemene informatie

Locatie: Sessie via MS Teams
U ontvangt t.z.t. een bevestiging met de link naar de uitzending. Ook ontvangt u een aparte uitnodiging via Outlook voor de netwerkbreaks waarin u in kleine groepen online in breakout rooms kunt netwerken.
Tijd: 09.00 – 10.00 uur

Programma:

09.00 uur: Opening
09.10 uur: TET 1: H2GATE + Q&A
09.25 uur: TET 2: Synkero + Q&A
09.40 uur: Uiteen in online netwerkbreaks
10.00 uur: Online netwerken