TET: Energy sharing & Fit for 55

Energietransitie is bij uitstek een gezamenlijk proces. Het is ook een weerbarstig proces vol barrières, maar ook vol kansen. Twee thema’s komen samen in deze TET: de urgentie voor voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet en 55% CO2 besparing in 2030.

TET on Tour

Het zijn twee flinke uitdagingen, maar gezamenlijk kunnen we werken aan concrete oplossingen om een low carbon toekomst te realiseren. Dat doen we voor het eerst weer live: tijdens een rondvaart door onze eigen haven. Dus mis het niet, ontmoet elkaar en wissel ideeën uit onder het genot van een heerlijk ontbijt.

#TET 1 – Call for action: Energy sharing is caring

De vraag naar elektriciteit stijgt enorm. Deze week nog kwam naar buiten dat er meer knelpunten zitten op het elektriciteitsnet. Het is als een snelweg die volstroomt met auto’s. Kunnen we slimmer of op andere momenten van de dag de weg gebruiken? Wat kan energy sharing hierin betekenen? Mag data zomaar gedeeld worden? We geven verschillende gebruikersperspectieven en partijen het woord en bespreken het aan de hand van concrete cases met o.a. ENGIE, het Shared Energy Platform (SEP) en Alliander. 

#TET 2 – Call for action : Hoe ‘Fit for 55’ zijn we straks?

Via de klimaatwet heeft de Europese Unie zich gecommitteerd aan aan 55% minder uitstoot in 2030. Met het ‘Fit for 55’ heeft de Europese Commissie een ambitieus pakket aan regelgeving aangekondigd om dit doel te bereiken. Tijdens TET on Tour zullen we langs een aantal plekken en bedrijven varen waar ‘Fit for 55’ een rol zal gaan spelen. Concreter kunnen we het niet krijgen. Juliette Marsé van PWC neemt ons mee in hoe te navigeren in dit nieuwe fiscale landschap.

Kortom: wilt u meer te weten komen over Energy sharing & Fit for 55 en de impact op het Noordzeekanaalgebied? Kom dan naar TET. 

Tot ziens op 13 oktober!  

Let op: voor dit evenement heeft u een Coronatoegangsbewijs nodig. 

Algemene informatie

Datum: woensdag 13 oktober 2021
Tijd: 07.30 – 10:30 uur 
Plaats: Havenrondvaartboot – opstappen NDSM-werf (naast het pontje)

Programma:

07.30 uur:  Ontbijt
08.00 uur:  Opening TET door Giulietta Cohen (ORAM) 
08.10 uur:  #TET 1 – Energy sharing, met ENGIE, SEP en Alliander
08.50 uur:  #TET 2 – Fit for 55 door Juliette Marsé (PWC)
09.45 uur:  Wrap up met koffie
10.00 uur:  Netwerkgelegenheid 10.30 uur:  Einde programma