Online Talkshow Netwerk Circulaire Economie

Amsterdam is als 4de havenstad van Europa traditioneel een belangrijk logistiek knooppunt in West-Europa. Door de unieke ligging van haven en industriebedrijven in het Noordzee-kanaalgebied (NZKG) ontpopt de haven zich de komende jaren verder als een belangrijke hub voor de aan- en afvoer van grond- en reststoffen. Tegelijkertijd ontstaan er door deze ontwikkeling nieuwe initiatieven en projecten op het gebied van circulariteit.

 

Talkshow

Om u een actueel beeld te geven van deze hub-functie nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan de talkshow ‘Haven een belangrijke hub in de circulaire economie’ op

4 februari 2021 om 11.00 uur. De geplande update vindt plaats in de landelijke ‘week van de circulaire economie’ (1 t/m 6 februari) en bestaat uit informatieve bedrijfsreportages afgewisseld met korte tafelgesprekken. Daarbij gaan we ook in op de aanleiding voor dit netwerk, de informatie die wij hebben verzameld en de ambities voor komend jaar.

Aanmelden

Mis het niet en meld u nu aan voor de online talkshow van het Netwerk Circulaire Economie. In aanloop naar de bijeenkomst ontvangt u de link naar de livestream uitzending.

Programma

11.00 uur: Opening en introductie door Giulietta Cohen (Programma Manager Energy & Circular bij ORAM) en Roon van Maanen (Director Energy & Circular Energy bij Port of Amsterdam)
11.05 uur:Inbeller Niels van Stralen (CEO Chaincraft) over organische reststromen als grondstof
11.10 uur:Gesprek aan tafel met Miklas Dronkers (CEO bij Crown Van Gelder) over het belang van samenwerking in de innovatie van productie van papier met suikerbietenpulp
11.15 uur:Inbeller Suzanne van den Noort (programma Circulair Provincie Noord-Holland)
11.20 uur: Gesprek aan tafel met Edo Gerbrands (Trader Feedstock Greenergy) over de productie van tweede generatie biodiesel uit afvalvetten en -olie en het uitbreiden van capaciteit
11.25 uur:Gesprek aan tafel met Jeanette Ozinga (Milieurecht Advocaat Ozinga Advocaten) over welke drempels bedrijven tegenkomen in wet- en regelgeving bij circulair ondernemen.
11.35 uur:Wrap up met Frank Tazelaar (Hoofd Duurzaamheid Gemeente Amsterdam)
11.40 uur:Breakout sessies (U ontvangt hiervoor apart een outlook agendaverzoek) 
12.00 uur:Einde