5 vragen aan Victoria Oppenheim – Head of Supply Chain Argent Energy

In onze rubriek ‘5 Vragen aan…’ stellen we vragen aan leden uit ons netwerk. Dit keer is Victoria Oppenheim van Argent Energy aan het woord.

1. Wie ben je en wat is je functie?

Mijn naam is Victoria Oppenheim, en ik ben Head of Supply Chain bij Argent Energy. Mijn roots liggen in Zweden, maar sinds 2013 woon ik in Amsterdam. Het grootste deel van mijn carrière in Nederland heb ik bij bedrijven in de Amsterdamse haven gewerkt. Deze dynamische en ambitieuze omgeving trekt me enorm aan.

2. Wat doe je bij Argent Energy?

Ons team is verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van planning, logistiek  en tankopslag van alle vestigingen van Argent Energy. We hebben twee biodieselfabrieken in Engeland en één in Amsterdam. Onlangs maakten we onze uitbreidingsplannen bekend. We willen de productiecapaciteit van biodiesel opschalen naar 540.000 ton per jaar.

3. Wanneer hoorde je voor het eerst over energietransitie?

Zweden is één van de meest vooruitstrevende landen ter wereld als het gaat om energietransitie. Op jonge leeftijd kwam ik er al mee in aanraking. Op de velden bij mijn ouderlijk huis stonden veel windmolens op de velden. Zo kreeg ik de interesse voor energietransitie met de paplepel ingegoten. 

4. Wat hoop je dat TET Amsterdam bereikt?

Alleen kan geen enkel bedrijf de energietransitie versnellen. Daarom zijn platforms als TET Amsterdam cruciaal. Het stimuleert samenwerking, steun en begrip tussen belanghebbenden. Door een netwerk van bondgenoten te hebben, kunnen we geweldige doelen behalen. Belangrijk om actie te ondernemen: beginnen met kleine stapjes en gaandeweg momentum op te bouwen.

5. Wanneer is de energietransitie in jouw ogen een succes en wat is daar nog voor nodig?  

De energietransitie kan pas echt als een succes worden beschouwd als de hele wereld is overgestapt van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen. Als we naar de geschiedenis kijken, gaat een transitie vaak over tientallen jaren of zelfs eeuwen. Bovendien vinden transities niet gelijktijdig of gelijkmatig plaats over de hele wereld, zoals nu het geval is. Het lijkt mij belangrijk dat we ons op korte termijn concentreren op het creëren van een goede infrastructuur, het versnellen van de besluitvorming en voldoende flexibiliteit bieden voor innovatie. We hebben een duurzame energiemix nodig die verschillende moderne energiebronnen combineert. In deze mix moeten we het belang van biobrandstoffen meenemen en begrijpen hoe ze vandaag al een belangrijke rol kunnen spelen.