Nieuws

Made in (Noord-) Holland
15 maart 2023
Onlangs las ik dat de EU in 2030 minstens 85% van de benodigde windturbines, zelf wil kunnen produceren. Daarvoor kijken ze nu in Brussel hoe ze milieuregels voor de bouw kunnen omzeilen om groene productie en technologie hier sneller te realiseren.
Volop discussie en vergezichten tijdens ORAM Voorjaarsevent
8 maart 2023
Netcongestie, de waterstofmotor en ‘vrouwen en power’. Zo op het oog hebben ze niets met elkaar te maken. Toch hadden de drie breakout sessies op het ORAM Voorjaarsevent tenminste één grote gemene deler: er is een attitudeverandering nodig om het allemaal in korte tijd voor elkaar te krijgen.
Vijf vragen aan Margit Blok van Eurotank Amsterdam
6 februari 2023
In onze rubriek ‘5 Vragen aan…’ stellen we vragen aan leden uit ons netwerk. Dit keer is Margit Blok, managing director van Eurotank Amsterdam aan het woord.
ORAM Voorjaarsevent – Nieuwe Energie
12 januari 2023
Hoge gasprijzen, warme winters, energiecrisis en klimaatnieuws. Energietransitie is actueel én urgent voor ons allemaal. Maar hoe staat het ervoor in regio Amsterdam?
Het waterstoftijdperk begint hier
22 december 2022
Mooi bericht in deze koude decembermaand, er komt genoeg warmte voor 40.000 huishoudens en voldoende waterstof voor 30.000 transportschepen naar het Ruhrgebied, om synthetische brandstof te maken voor 1200 vluchten naar New York of om 1 miljoen auto’s te maken met groen staal.
Batterijborrel
18 november 2022
Netcongestie, energiecrisis, nieuwe projecten en hybride werken. Wat een  energiek jaar was dit! Komen jullie samen met ons de batterij opladen met een pubquiz en een drankje?
5 vragen aan ….
18 november 2022
In onze rubriek ‘5 Vragen aan…’ stellen de leden van de Raad van Advies van TET Amsterdam zich voor. Dit keer ons nieuwe Raad van advieslid Bart van der Meer.
TALKS Energie Transitie
11 november 2022
Talks over de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied. We bespreken business cases voor energietransitie die inspireren, die tot navolging of samenwerking leiden. Met speciale aandacht voor vrouwen in de energiewereld in aanloop naar Wereldvrouwendag op 8 maart.
De juiste temperatuur voor het klimaat
10 november 2022
Hoe warmer of kouder het buiten is, hoe verhitter het publieke debat’, leerde ik laatst. Daar moest ik aan denken toen ik gisteren naar het Kamerdebat ‘Verduurzaming industrie’ zat te kijken. Bij het debat gaf minister Adriaansens aan dat er in de Tweede Kamer vaak kritisch wordt gesproken over de industrie. Helaas een herkenbare toon.
Energiecrisis in Europa – het noodpakket voor bedrijven vanuit Brussel en Den Haag
9 november 2022
Het zijn kordate stappen die Europa recentelijk heeft genomen. Naast het omvangrijke Fit-for-55 wetgevingspakket, is de Europese Commissie (EC) zeer actief betrokken bij de energiecrisis. Medio september kwam de EC met een concept noodpakket om de energiecrisis aan te pakken.
Minister Jetten: Tankopslag cruciaal voor leveringszekerheid en succesvolle energietransitie
8 november 2022
Niet alleen in het huidige energiesysteem, maar ook in de toekomstige energiesystemen is een belangrijke rol weggelegd voor tankopslagbedrijven. Dat was de boodschap van Rob Jetten, Minister voor Klimaat en Energie, tijdens een VOTOB-bijeenkomst op 7 november.
Doorgaan met energietransitie – tegen de klippen op
25 oktober 2022
Energietransitie – we gaan het gewoon doen! Dat is het thema de afgelopen jaren geweest tijdens onze TET-bijeenkomsten. Maar ‘gewoon doen’ van de energietransitie is op dit moment bijna niet te doen. Want hoe ga je door met elektrificeren, ombouwen en investeren in de transitie van je bedrijfsprocessen en het starten van nieuwe projecten als de energieprijzen door het dak gaan en de levering van energie niet zeker is?