Nieuws

Opladen tijdens de vakantie: maar met welke energiebron?
26 juli 2023
De vakantieperiode is begonnen. Voor velen van ons een moment voor reflectie en het opladen met nieuwe energie.
5 vragen aan Daan Faber van FincoEnergies
21 juli 2023
In onze rubriek ‘5 Vragen aan…’ stellen we vragen aan leden uit ons netwerk. Dit keer is Margit Blok, Project Manager Business Innovation binnen FincoEnergies.
Flexibele transportrechten & UIOLI
21 juli 2023
Op dit moment lopen veel ondernemers ertegenaan dat netbeheerders geen (extra) transportcapaciteit beschikbaar kunnen stellen. Vaak wordt gezegd dat een bedrijf geen aansluiting kan krijgen, maar in praktijk gaat het meestal om het niet kunnen krijgen van transportcapaciteit.
Lancering H2A markeert mijlpaal in groene waterstofketen Amsterdam
10 juli 2023
H2A, Hydrogen to Amsterdam, is officieel gelanceerd tijdens een symposium met 250 mensen in Theater Amsterdam op 4 juli 2023. Het symposium bracht alle verschillende spelers samen die betrokken zijn bij het realiseren van de importketen voor groene waterstof in regio Amsterdam.
Import(ance) of H2A on the 4th of July
24 mei 2023
Importing 1 million tonnes of green hydrogen via the port of Amsterdam. That is the ambition of the new H2A consortium.
5 vragen aan Victoria Oppenheim - Head of Supply Chain Argent Energy
20 april 2023
In onze rubriek ‘5 vragen aan…’ stellen we vragen aan leden uit ons netwerk. Dit keer is Victoria Oppenheim van Argent Energy aan het woord.
Made in (Noord-) Holland
15 maart 2023
Onlangs las ik dat de EU in 2030 minstens 85% van de benodigde windturbines, zelf wil kunnen produceren. Daarvoor kijken ze nu in Brussel hoe ze milieuregels voor de bouw kunnen omzeilen om groene productie en technologie hier sneller te realiseren.
Volop discussie en vergezichten tijdens ORAM Voorjaarsevent
8 maart 2023
Netcongestie, de waterstofmotor en ‘vrouwen en power’. Zo op het oog hebben ze niets met elkaar te maken. Toch hadden de drie breakout sessies op het ORAM Voorjaarsevent tenminste één grote gemene deler: er is een attitudeverandering nodig om het allemaal in korte tijd voor elkaar te krijgen.
5 vragen aan Margit Blok van Eurotank Amsterdam
6 februari 2023
In onze rubriek ‘5 Vragen aan…’ stellen we vragen aan leden uit ons netwerk. Dit keer is Margit Blok, managing director van Eurotank Amsterdam aan het woord.
ORAM Voorjaarsevent – Nieuwe Energie
12 januari 2023
Hoge gasprijzen, warme winters, energiecrisis en klimaatnieuws. Energietransitie is actueel én urgent voor ons allemaal. Maar hoe staat het ervoor in regio Amsterdam?
Het waterstoftijdperk begint hier
22 december 2022
Mooi bericht in deze koude decembermaand, er komt genoeg warmte voor 40.000 huishoudens en voldoende waterstof voor 30.000 transportschepen naar het Ruhrgebied, om synthetische brandstof te maken voor 1200 vluchten naar New York of om 1 miljoen auto’s te maken met groen staal.
Batterijborrel
18 november 2022
Netcongestie, energiecrisis, nieuwe projecten en hybride werken. Wat een  energiek jaar was dit! Komen jullie samen met ons de batterij opladen met een pubquiz en een drankje?